Kinderzwerfboekstation in Malden

MALDEN - Op de Nationale Kinderzwerfboekdag 2020 is op De Vang 2 in Malden het Kinderzwerfboekstation 'Bij Puck' geopend.


Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoort. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al één miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stationschef Maartje zag het artikel in deze krant over Pim en Paul Gal uit Millingen aan de Rijn die een zwerfboekenstation hadden geopend. "Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, ik bezocht de website van Kinderzwerfboek en ben meteen aan de slag gegaan!" Via de Facebookgroep Malden Ontmoet Elkaar kwam ze aan de eerste boeken. "Deze zijn inmiddels voorzien van een zwerfcode en staat in het boekenkastje in mijn voortuin te wachten op een kind dat ze wil lezen. Op deze manier probeer ik mijn steentje bij te dragen om de Maldense kinderen aan het lezen te krijgen en houden."

Kinderboeken aanleveren kan natuurlijk ook! Deze kunnen in het boekenkastje gezet worden of gewoon in de brievenbus van het woonhuis.