Vrijwilligerswerk Berg en Dal

BERG EN DAL - Het Vrijwilligerssteunpunt verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiele vrijwilligers aan organisaties.


Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert de Voorleesexpress en zijn op zoek naar vrijwilligers. Twintig weken lang wordt een gezin bezocht om het voorleesritueel bij ouders te introduceren. Om kinderen taalvaardiger te maken, laat je zien hoe leuk boeken zijn en motiveert het leesplezier bij het kind. Dit door elke week een uurtje voor te lezen. Contactpersoon is Floor Pullen tel.024 3274974 voorleesexpressbergendal@obgz.nl.

Bij Forte Welzijn zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. In het bijzonder bij gezinsondersteuning Forte Thuis. Ben jij de vrijwilliger die drie uurtjes per week ouders met jonge kinderen wil ondersteunen met allerlei praktische zaken? Ben je ervaringsdeskundige en zin om tijd te investeren in gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Contactpersoon is Dorette van Lieshout tel.06 82648521 dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl..

Er komen bij Forte welzijn regelmatig vragen voor een wandelmaatje. Het gaat om inwoners die graag een wandeling maken maar dit niet alleen kunnen of durven. Wandel je graag en wil je iemand hiermee helpen? Contactpersoon is Anke Jacobs, 06 12867574, vspbergendal@fortewelzijn.nl. Kijk voor de vele mogelijkheden op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal. Staat er geen geschikte vacature voor je bij dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden.