Het spelen met een mondkapje belette Rob Boesten (r) niet om een goede prestatie te leveren. (foto: Huub Blom)
Het spelen met een mondkapje belette Rob Boesten (r) niet om een goede prestatie te leveren. (foto: Huub Blom) Huub Blom

Dame vangt koningin

MOOK - Bij de schaakvereniging Mook eindigde het topduel tussen Jorg Benningshof en Piet de Leeuw in remise. Beide heren zijn nog ongeslagen deze competitie. Dat geldt ook Niek van Diepen, maar over zijn vier remises zal hij niet te spreken zijn. Deze keer speelde hij gelijk tegen Rob Boesten.


Het eindspel van dame tegen twee torens was interessant, maar leverde geen winnaar op. Huub Blom leed zijn eerste nederlaag. David Norris was heer en meester op het schaakbord. Twee slechte zetten van de witspeler maakte een eind aan de partij. Byron Eekhout speelde een goede partij tegen Anton Meeuwsen en na een lange strijd wist hij de winst te behalen. Ook Tessa Versteegde won haar partij. Na dertien wist ze de vijandelijke koningin in te sluiten en negen zetten later gaf ze mat. Leo Derks noteerde zijn eerste zege van het nog prille seizoen. De stand aan kop: Jorg beningshof 20 punten; Piet de Leeuw 19 en David Norris, Niek van Diepen, Huub Blom, Byron Eekhout en Rob Boesten allen 17.