Groesbeekse Boys

machteloos tegen Excellent

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excellent. Op een sportpark Breedeweg zonder toeschouwers waren de Boys niet in staat het de bezoekers uit Oploo moeilijk te maken. Kansloos werd met 0-5 verloren.

Vanaf de eerste minuut zagen de toeschouwers die de wedstrijd via een livestream volgden een onmachtig Groesbeekse Boys. In de derde minuut keek de equipe uit Breedeweg al tegen een 0-1 achterstand aan. Balverlies op het middenveld werd met een zorgvuldig uitgespeelde tegenaanval koelbloedig afgerond. Daarna volgde een eentonig spelbeeld. Groesbeekse Boys probeerde combinerend op de helft van de tegenstander te komen. Daarbij lag het baltempo te laag en was het niet zorgvuldig genoeg. De gasten uit Oploo zakten terug naar eigen helft en wist gegroepeerd de Groesbeekers tegen te houden. Slechts een enkele keer wisten de geel-zwarte aanvallers door de oranje muur heen te breken. Wanneer dit al gebeurde ontbrak de echte kracht om tot scoren te komen. Excellent daarentegen strafte de fouten van Groesbeekse Boys met snelle uitbraken koelbloedig af. Doelpuntenmakers voor Excellent waren Timo Cornelissen (2x), Roel Verberk en Igo Vissers (2x).

Zondag 18 oktober krijgt Groesbeekse Boys een kans om deze verliespartij recht te zetten. In Geffen moet het optreden tegen voetbalvereniging Nooit Gedacht. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.