Swift-Astrantia/ONA

MIDDELAAR - Voor het eerst deze veldcompetitie moest Astrantia/ONA het zondag 10 oktober zonder twee van haar vaste dames doen in verband met een Covid-19 thuisquarantaine.


De eerste twee goals van de wedstrijd werden gemaakt door de ploeg uit Velden. Een onscherpe start van de verdediging aan onze zijde; afspraken waren gemaakt, men moest wakker worden. De aanvallen waren daarentegen sterk. Hier was de motivatie zichtbaar, en dit resulteerde in een veranderde situatie op het scorebord; een 2-4 voorsprong werd zichtbaar.
Het leek er op dat de uitploeg zich terug in de wedstrijd had gezet. Dit was waar, echter bleek Swift effectiever in hun aanvallen, en had Astrantia/ONA moeite hen scorend bij te blijven.

Swift wist na deze 2-4 achterstand meerdere keren 3 à 4 keer achtereen te scoren, waar Astrantia/ONA hier telkens 1 doelpunt tegenover stelde. Ondanks dat er dynamisch en gedreven werd gespeeld, ontbrak het succes in de afronding en bleef Swift de voorsprong houden. Met een 14-7 eindstand eindigde de wedstrijd.

Met twee interim speelsters in actie die meer dan hun mannetje hebben gestaan deze wedstrijd heeft het team zichzelf te kort gedaan door kansen niet af te ronden, en daarnaast door de scherpte in de verdediging te laten vieren waar Swift vervolgens logischerwijs van kon profiteren. Aandachtspunten die we volgende week tegen Be Quick weer zullen benadrukken, en waar de dames ook deze week weer mee aan de slag mogen.

Nieuws insturen?


Wilt u ook iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Klik eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Klik vervolgens op: 'Nieuws insturen'. Uiteraard kunt u er een foto aan toe voegen. Bij vragen belt u: 0481-464770.