Arno van der Kruis reikt het eerste exemplaar uit aan Caspar Janssen. (foto: Henk-Jan Kooij)
Arno van der Kruis reikt het eerste exemplaar uit aan Caspar Janssen. (foto: Henk-Jan Kooij) Henk-Jan Kooij

N70 - Iconische wandelroute

viert vijftigste verjaardag

BERG EN DAL - Op donderdag 22 oktober bestaat de N70-natuurwandelroute precies vijftig jaar. Op die dag in 1970 werd de wandelroute officieel geopend door VVV-directeur Quint. Ter gelegenheid van het jubileum is een boekje uitgegeven met de titel 'N70 - Een iconische wandelroute over de Nijmeegse heuvelrug'.


De N70-route is ontstaan in het Europees Natuurbeschermingsjaar 1970. Boswachters van Staatsbosbeheer en het Geldersch Landschap gaven gehoor aan de oproep om aandacht aan natuur- en milieubescherming te schenken en zij legden een wandelroute aan door hun natuurterreinen van de Heerlijkheid Beek en de Duivelsberg. Deze N70-route was direct geliefd bij vele wandelaars en hij is nog altijd erg populair.

Het eerste deel van het boekje schetst de sfeer van de wandelroute. Het geeft informatie over allerlei bijzonderheden onderweg en over landschap en natuur langs de route. Het tweede deel gaat dieper in op de achtergronden van het Europees Natuurbeschermingsjaar 1970 en de activiteiten die toen in Nijmegen en omgeving georganiseerd werden.

Het boekje werd door de schrijver Arno van der Kruis gepresenteerd op de Landschapsparade op 4 oktober in Berg en Dal. Hij reikte het eerste exemplaar uit aan Caspar Janssen, Volkskrant journalist en schrijver van het boek 'Caspar Loopt'. Het boekje is voor 7,50 euro te koop bij (kantoor)boekhandels in Groesbeek, Beek en Nijmegen.