(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Denny doet bijzondere vondst...

GROESBEEK – De Groesbeker Denny Hendriks die als hobby heeft met zijn metaaldetector akkers af te zoeken naar spullen uit de oorlog. Maar geen oorlogstuig zoals granaten en dergelijke ,laat hij weten.


Woensdagmorgen was Denny met zijn metaaldetector aan het zoeken op een akker langs de Grootstalseweg in Hatert toen zijn metaaldetector aansloeg. Na even zoeken trof Denny een fietsbelasting plaatje uit 1940/1941. Na het nodige schoonmaakwerk en via internet kwam de naam Dikkeboomweg tevoorschijn alsmede het jaartal 1940/1941 tevoorschijn. Na speurwerk via internet bleek het fietsbelasting plaatje te zijn van Jan van Reesch, die hij toen had moeten kopen voor 2,50 gulden, wat toentertijd een heel bedrag was.

Via via kwam Denny terecht bij de neef van Jan van Reesch de 78-jarige Coen Rutten. Zaterdagmiddag troffen de vinder Coen bij de vindplaats aan de Grootstalseweg in Hatert. Daar werd aan hem het bijzondere fietsbelasting metalen kaartje overhandigd.

Coen Rutten liet tevens een gouden horloge zien die Jan van Reesch had gekregen, toen hij 25 jaar bij De Gelderlander gewerkt had. Het vermoeden bestaat dat hij in de jaren negentig is overleden en zou de leeftijd van 123 jaar hebben bereikt. Het zal wel altijd een raadsel blijven op welke manier het fietsbelasting plaatje daar terecht is gekomen.

 (foto: Gerard Verschootem)