De buurmannen schaken in 't Môks Café. (foto: Huub Blom)
De buurmannen schaken in 't Môks Café. (foto: Huub Blom) Huub Blom

Buurman wint schaakpartij

MOOK - Op de zesde ronde van de schaakcompetitie in Mook stond het duel tussen Michael Voeten en Dheerendra Yadav op het programma. Beiden spelen sinds dit seizoen bij de schaakclub. Ook doordeweeks spelen de heren tegen elkaar, want dan zijn zij elkaars buurman.


Op de clubavond, de donderdagavond, was Dheerendra de sterkste. Koploper Jorg Benningshof speelde tegen Niek van Diepen. De schakers maakten het elkaar erg lastig. In een combinatie sloeg Jorg toe, hij won materiaal. Niek ging op jacht naar eeuwig schaak, maar zag dat de vijandelijke koning een veilig heenkomen wist te vinden. Van de achtervolgers wist alleen Rob Boesten te winnen. Hij vaart wel bij het versnelde speeltempo.

Rob gebruikt nooit zo veel bedenktijd en deze keer kwam Piet de Leeuw in tijdnood. Piet wilde per se winnen, maar maakte in tijdnood een blunder en moest de strijd staken. Ook Huub Blom ging voor de winst tegen Hans van den Ende. Hij kwam een heel eind, maar blunderde een stuk weg. In de eindfase misten beiden spelers de beste voortzetting en Hans nam in tijdnood het zekere voor het onzekere en bood remise aan. Ook de wedstrijd tussen David Norris en de dit seizoen sterk spelende Byron Eekhout eindigde onbeslist. Anton Meeuwsen won overtuigend van Henk van Zuijlen. In de zevende ronde, de laatste ronde van de eerste periode valt de beslissing. Dan spelen de nummers 1 en 2, Jorg Benningshof en Rob Boesten, tegen elkaar.