Mariet Wouters (fotograaf: Agile Welzijn)
Mariet Wouters (fotograaf: Agile Welzijn) Foto:

Wandelen op woensdag

GROESBEEK - De wind wappert vrolijk door haar haren. Weer of geen weer, bijna iedere dag maakt Mariet Wouters een wandeling. "Juist nu! Van wandelen word je blij! Daar krijg je goede zin van! Als kind was ik al graag buiten en altijd aan de wandel. Bij ons in Drenthe was er genoeg ruimte."


"Mijn eerste lange tocht als kind was met de Boortorenwandeltocht in Schoonebeek.10 kilometer. Toen ik later in Nijmegen ging studeren, wonen en werken ben ik ermee doorgegaan. En natuurlijk ging ik ook de Vierdaagse lopen. Als corona geen roet in het eten had gegooid, dit jaar voor de 35ste keer.”

Sinds 12 jaar woont Mariet, samen met haar man Leo in Groesbeek. Ze is oma van twee kleinkinderen en is vrolijk en fit; vierde onlangs in goede gezondheid haar 70ste verjaardag. “In Groesbeek wonen is een feest voor een wandelaar. De mooiste wandelgemeente 2020 van Nederland!? Hier wandelen verveelt niet.” Ze kent de omgeving op haar duimpje. Is ook voorzitter van de Stichting Wandelen in Vrijheid in Groesbeek, Euregio Vrijheidswandeling en secretaris van de Stichting Streek2daagse Nijmegen.

En ze las over Wandelen op Woensdag. “Verkocht! Dat vond ik meteen zo’n mooi initiatief van Agile Welzijn, zo’n meerculturenwandeling, daar heb ik mij graag bij aangesloten. Op woensdagmorgen liep ik regelmatig en met plezier voorop. Zo’n gezellige sfeer in de groep en zo leuk om de mooiste plekjes vanuit de Hoflaan in Groesbeek te laten zien en mee te helpen nieuwe verbindingen te maken. Zodra de wandelingen straks weer doorgaan ben ik van de partij!"

www.wandeleninvrijheid.nl. www.agile-welzijn.nl Kijken? Bij beiden zijn vrijwilligers welkom.