Gezocht: nieuwe dorpsdichter

voor de gemeente Heumen

HEUMEN - "In januari 2017 kregen wij in de gemeente Heumen onze eerste dorpsdichter: Marjolein Pieks. Vol enthousiasme en met veel succes zette zij het dorpsdichterschap op de kaart. Zij stopt met deze functie per 31 december 2020."


De Projectgroep dorpsdichter gemeente Heumen is daarom op zoek naar een nieuwe dorpsdichter die met zijn of haar gedichten het eigen karakter van de kernen Heumen, Malden, Nederasselt en Overasselt kan onderstrepen. De gedichten gaan bijvoorbeeld over bijzondere gebeurtenissen, opvallende ontwikkelingen, historische feiten of mooie plekjes.

De dorpsdichter schrijft op eigen initiatief jaarlijks minstens zes gedichten en kan die in het openbaar enthousiast ten gehore brengen. Het is de bedoeling dat hij of zij voor een periode van twee jaar wordt benoemd, waarna verlenging mogelijk is.

"Heb jij zin in deze onbezoldigde maar eervolle functie en word jij onze tweede dorpsdichter? Kandidaten kunnen zich uiterlijk 1 november aanmelden door een persoonlijke motivatie te sturen naar de projectgroep: info@dorpsdichterheumen.nl.

Voor verdere informatie verwijzen we naar het Reglement dorpsdichter gemeente Heumen. Dat is te raadplegen op http://www.dorpsdichterheumen.nl/reglement.php."