(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Eerste gemeentelijke banner over corona-maatregelen bij Spar in Ooij

OOIJ – Burgemeester Slinkman en wethouder Irma van de Scheur hebben woensdagmorgen de eerste banner met de coronamaatregelen die in supermarkten in Berg en Dal gelden overhandigd aan Peter Looijschelder van de Spar supermarkt aan het Reinier van Ooiplein in Ooij.


Op de banner staan de coronaregels die voor al de dertien supermarkten in Berg en Dal gelden. De banners zullen bij de ingangen van de supermarkten worden neergezet, zodat de coronaregels voor iedere klant in elke supermarkt duidelijk zijn. "Het personeel van de supermarkten hoeft niet meer met de klanten in discussie, hebben deze vragen dan kunnen ze bij de gemeente terecht", aldus burgemeester Slinkman.

"De coronabesmettingen blijven ook in Berg en Dal stijgen en dat moet stoppen. De supermarkten is de enige plek waar iedereen komt en om die reden zijn wij voor veilig winkelen", aldus Slinkman. Hierbij willen wij graag de ondernemers ondersteunen; in plaats van handhaven slaan wij de handen ineen. Ook wethouder Van de Scheur is blij dat nu in alle supermarkten in Berg en Dal dezelfde regels gelden. "Wij helpen en denken mee met de ondernemers, zodat de klanten zo veilig mogelijk kunnen winkelen."

Supermarkteigenaar Peter Looijschelder vindt het een goed initiatief. Je merkte dat de klanten steeds makkelijker werden en daarom ben ik blij met dezelfde regels. Het sluitingsuur wat betreft de verkoop van alcohol is bij mij niet van toepassing, want ik sluit om 19.00 uur de zaak", aldus Peter Looijschelder.