Burgemeester Marriet Mittendorff (L) en het bruidspaar Boersma-Riesewijk
Burgemeester Marriet Mittendorff (L) en het bruidspaar Boersma-Riesewijk Matthee Moons

Diamanten huwelijk van

Lies en André Boersma-Riesewijk

HEUMEN - Op 19 oktober 1960 gaven André Boersma en Lies Riesewijk elkaar in Enschede het ja-woord. Dat is zestig jaar geleden en ter gelegenheid daarvan kwam de burgemeester van Heumen hen een bloemetje brengen, natuurlijk op afstand vanwege de geldende coronavoorschriften.


Tekst en foto: Matthee Moons


Heel anders ging het eraan toe in 1960, toen er een groot feest werd gehouden. Lies en André zijn allebei geboren in 1935 en afkomstig uit Enschede. In 1958 hebben ze elkaar op een dansfeest ontmoet en na 2 jaar volgde het huwelijk. Het trouwen gebeurde na tussenkomst van de rechter, omdat Lies katholiek was en André protestant en eigenlijk mocht dat toen niet. Uiteindelijk hebben ze een prachtige trouwdag gehad, op een locatie die ze onlangs nog hebben bezocht.

Lies en André hebben nu twee dochters, Anneke en Andrea, en een aantal kleinkinderen en achterkleinkinderen. In het begin woonden ze in Enschede; later in Molenhoek en sinds 2000 wonen ze aan de Basalt in Malden nabij het kanaal.

André heeft lange tijd gewerkt bij Biotherm, huidverzorgingsartikelen: 25 jaar vertegenwoordiger en later verkoopdirecteur in Weesp; dat was elke dag op en neer rijden. Lies was eerst thuis bij de kinderen; later ging ze werken voor Lego bij de Bijenkorf en V&D en nog later voor Biotherm.

Nu doen ze het rustig aan en zijn ze heel tevreden; André gaat nog drie keer per week naar de sportschool en ze houden zich verder bezig met kegelen, bowlen en bridgen.

Ook voor hen is de coronatijd een nare tijd: kwam er vroeger veel bezoek, nu mag dat even niet meer en dat vinden ze wel spijtig.


(Tekst + foto Matthee Moons)