Met de (klein)kinderen op zoek naar kabouters in Beek

BEEK – De herfst is een prachtige tijd om met kinderen in het bos op zoek te gaan naar tamme kastanjes, kleurrijke bladeren en paddestoelen. Voor kinderen die houden van speuren en ontdekken, is de Kabouterroute in Beek een leuk uitje.


Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. De kabouters hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in een van de dikste en oudste bomen van Nederland ‘De Kabouterboom‘. In het kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.
Om de kabouters te vinden, moeten de kinderen goed speuren. Soms zijn kabouters bang voor mensen en daarom hebben ze zich een beetje verstopt. De kabouters zijn vooral te vinden in de buurt van de houten paddenstoelen.


De kabouterroute vindt men op wandeleninbergendal.nl en is te koop bij de VVV in Groesbeek aan het Dorpsplein. Als hotel-restaurant ’t Spijker aan de Rijksstraatweg in Beek open is, kan men ook daar een kabouterboekje kopen.