(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Mondkapjes in Groesbeeks Dialect vliegen de deur uit

GROESBEEK/BREEDEWEG – De 26-jarige Jessie Jacobs heeft een gat in de markt ontdekt door het maken van mondkapjes bedrukt in het Groesbeeks Dialect.


Jessie die marketing, communicatie en multimedia design heeft gestudeerd bij de HAN in Arnhem heeft er nu naast haar kantoorbaan een gat in de markt ontdekt. Na de persconferentie dat mondkapjes op diverse plaatsen verplicht zouden worden is Jessie aan de slag gegaan. Haar vader Peter Jacobs had een reclamebureau, waar hij mee ging stoppen en vroeg aan Jessie of ze nog iets van de apparatuur wilde hebben. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Ze wilde graag de drukpers en plotter hebben, die ze vervolgens ook kreeg. Die kwam uitstekend van pas bij het bedrukken van de mondkapjes.

Ze zijn bijna niet aan te slepen, het loopt gewoon storm. De Groesbekers zijn erg gehecht aan het dialect vandaar dat de meeste in het dialect bedrukt worden. Sinds Jessie ruim een week geleden ermee begonnen is hebben al ruim 400 mondkapjes hun weg gevonden. Ook eigen teksten zijn mogelijk volgens Jessie. Naast het bedrukken van de mondkapjes bedrukt zij ook shirtjes, slabbetjes en rompertjes voor kinderen en baby’s. Mensen die mondkapjes willen bestellen kunnen dat doen via Facebook, Instagram of mailen naar info@trotsopgruusbek.nl. Binnenkort wordt de website gelanceerd www.trotsopgruusbek.nl. Jessie is te bereiken via info@trotsopgruusbek.nl of telefonisch 06 37354186.