Een oogst van seizoen 2020, aardbeien, peultjes, broccoli, koolrabi, bloemkool en rucola.
Een oogst van seizoen 2020, aardbeien, peultjes, broccoli, koolrabi, bloemkool en rucola. Sam Emons

In de buurt groentes oogsten met oog voor natuur

MALDEN - Het is een droom die uitkomt voor stadsboeren Sam (31) en Maarten (31), vanaf 1 mei 2021 hopen zij dat er 300 mensen wekelijks hun verse groentes aan de Hatertseweg in Malden komen oogsten.

In de Gelukkige Groentes zelfoogsttuin gaan we op duurzame wijze zonder gebruik te maken van kunstmest en pesticiden voor een vaste gemeenschap van klanten groentes telen. Onze gemeenschap is wekelijks en 7 dagen per week welkom om hun groentes in alle rust te komen oogsten.

Beide geloven ze dat we anders om moeten gaan met onze aarde. We weten allemaal dat dingen moeten veranderen maar dat is best lastig. Gelukkige Groentes is een klein initiatief waarbij we mensen heel lokaal toegang geven tot groentes die de bodem en biodiversiteit juist verbeteren in plaats van uitputten.

Maar naast de positieve impact op deze aarde hebben Gelukkige Groentes ook gewoon een heerlijke smaak en zorgt een hoge diversiteit aan groentes ervoor dat je zelf ook heel gezond eet. Hierbij hopen we vooral veel jonge gezinnen terug te zien op de tuin straks. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die op jonge leeftijd al betrokken worden bij voedselproductie bewuster en gezonder leren eten. Geen verkeerde eigenschappen wanneer je overal om je heen geconfronteerd wordt met fastfood en ongezond eten.

De deelname voor een volwassen persoon kost 300.- euro voor een jaar, voor kinderen betaal je afhankelijk van hun leeftijd een vast bedrag per jaar. Meer informatie vind je op www.gelukkigegroentes.nl.