Afbeelding
Foto:

World Press Photo en het Afrika Museum: Door de lens van

BERG EN DAL - Zeventien hedendaagse fotografen uit Afrikaanse landen presenteren hun werk in de expositie ‘Door de lens van’. Deze expositie is speciaal samengesteld voor het Afrika Museum.


Wat deze tentoonstelling uniek maakt is dat alle fotografen afkomstig zijn uit verschillende Afrikaanse landen. De getalenteerde fotografen laten op hun eigen manier de diversiteit van het continent zien. Aan de hand van uiteenlopende thema’s zoals beeldvorming, verstedelijking, oorlog, geboorte en gendergelijkheid toont de expositie het menselijke en nieuwsgierig makende verhaal van zowel de fotograaf als de gefotografeerde.


In gesprek met Abdelkader Benali

Het Afrika Museum is een museum over mensen en menselijke verhalen. Achter elk object schuilt zo’n verhaal wat verteld mag worden, en over nagepraat. En wat is nou leuker dan dit met een groep inspirerende mensen te doen! Daarom is de podcastreeks Studio Afrika in het leven geroepen. Na onder meer Willie Wartaal en Floortje Dessing te gast te hebben gehad, zijn deze keer Abdelkader Benali en Nardo Brudet een middag in het Afrika Museum voor een goed gesprek over fotografie. Voor deze nieuwe aflevering bespreekt het gezelschap enkele fotoseries uit de tentoonstelling ‘Door de lens van’. Alles over deze aflevering is te vinden op www.afrikamuseum.nl.

Wil je zelf deze tentoonstelling bekijken en bespreken? Reserveer op de website van het museum dan je ticket. Om onze bezoekers een veilig museumbezoek te kunnen bieden is reserveren in tijdsloten en het dragen van een mondkapje verplicht. Het is een ruim museum en er wordt rekening gehouden met alle coronamaatregelen.