(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Twee burgerwoningen op plaats van kippenschuren bij Bach

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal wil medewerking verlenen aan het principeverzoek voor enkele percelen aan de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek.


De Agriteammakelaars en Landelijk Wonen hebben namens de eigenaar de heer Bach een verzoek ingediend voor de sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing en daarvoor twee vrijstaande woningen te bouwen. Daarnaast is het de bedoeling dat een bedrijfsgebouw wordt toegevoegd aan het bedrijventerrein De Mies. Ook hieraan wil de gemeente haar medewerking verlenen zodat het bedrijventerrein De Mies afgerond kan worden.

De huidige twee bedrijfswoningen aan de Koningin Wilhelminaweg zullen worden omgezet naar twee burgerwoningen. De realisatie van twee extra burgerwoningen na de sloop van circa 2.400 m2 bedrijfsbebouwing past binnen de beleidsregels van de gemeente Berg en Dal. Na de sloop van minimaal 1.500 m2 bedrijfsbebouwing mogen er twee vrijstaande woningen worden gerealiseerd. De nieuwe woningen moeten wel minimaal energieneutraal worden gerealiseerd. Duurzaamheid krijgt een plek in het op te stellen bestemmingsplan, bij de aan te vragen omgevingsvergunningen en bij de uitvoering.