Argwaan over ontvangen brieven over Nexdoor-app in wijken De Drul

GROESBEEK – Bewoners van de Jan Steenweg werden al eerder benaderd en nu worden bewoners van de Lievensweg en omliggende straten in de Groesbeekse wijk D’n Drul bestookt met brieven om zich aan te sluiten bij de buurtapp Nextdoor.


Het vreemde van die brieven is dat de brievenontvangers een uitnodigingscode moeten invullen bij www.nextdoor.nl/lidworden zodat hun adres en overige gegevens geverifieerd kunnen worden. Dat schoot bij veel briefontvangers in het verkeerde keelgat. Daarnaast werd een naam van de briefschrijver een inwoner uit de buurt onder aan de brief vermeld, die bij navraag nergens vanaf wist. Deze is nooit benaderd geweest, niet mondeling, niet schriftelijk. Deze bewoner gaat contact opnemen met de politie omdat men het niet vertrouwt.

De enveloppe is via PostNL verstuurd maar op de brief stond een gedrukte postzegel die verstuurd zou zijn vanuit Berkel en Rodenrijs. Al met al volgens de briefontvangers klopt er niets, maar dan ook niets van en gaat het er vermoedelijk alleen om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen. Zij waarschuwen om niet te snel in te gaan om hun gegevens via de uitnodigingscode door te geven.