(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

De Mansberg dit jaar niet de

griezeligste straat van Nederland...

GROESBEEK - Al vijf jaar was De Mansberg in Groesbeek de griezeligste straat van Groesbeek en misschien wel van Nederland voor één dag tijdens Halloween. Dit jaar zou de zesde editie worden en die is (bijna letterlijk) in het water gevallen.


Van de 128 woningen in De Mansberg had een handjevol bewoners hun tuinen en woningen -veertien in totaal- in Halloweensfeer omgedoopt. Volgens een van de organisatoren John Egbers is het gewoon erg jammer voor de kinderen in de straat die massaal langs de deuren gingen om snoep bij elkaar te sprokkelen. Nu waren er naar schatting enkele tientallen kinderen die het coronavirus trotseerden –wel voorzien van mombakkes- om toch langs de deuren te gaan, tenminste bij die deuren waar de tuinen en gevels versierd waren.

De bewoners waren erop voorbereid en hadden het snoep achter de deur al klaar staan. Ieder jaar was er voor de kinderen broodjes knakworst en voor de bewoners een gezellig uurtje in een tent bij elkaar. Maar nu ging alles als een nachtkaars uit en dat is gewoon erg jammer, aldus John Egbers.