(foto: Familie Verbeet)
(foto: Familie Verbeet) Foto: Familie Verbeet

Kermistent bij De Pier bracht Toon en Nellie bij elkaar

GROESBEEK – Tijdens de Groesbeekse kermis in de danstent bij De Pier nu 64 jaar geleden kwamen Toon Verbeet (81) en Nellie Janssen (79) bij elkaar en zijn nu al 64 jaar onafscheidelijk van elkaar.


Toon is geboren op de Sint-Jansberg en Nellie ien ’t Hordegat (De Dries). Het stel heeft vier jaar verkering gehad, waarna ze zijn getrouwd. Toon en Nellie zijn maar kort gaan wonen aan de Grafwegen; daarna liefst 45 jaar in de Varenstraat en nu al tien jaar in een fraai appartement midden in het centrum van Groesbeek.

Nellie heeft jaren op de Groesbeekse confectiefabriek De Jelsma gewerkt, terwijl Toon is begonnen bij schoenfabriek Pallas in Groesbeek, waarna Toon naar de Vexma is gegaan als vloerenlegger, Zijn langste loopbaan was wel in de wegenbouw.

Het stel heeft drie kinderen gekregen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Nellie was heel creatief en had dat dan ook als grote hobby bij de knutselclub, naast samen met Toon fietsen en wandelen. Voor Toon was er maar een grote hobby en dat was zijn geliefde voetbalclub Germania, waar hij ook in het eerste elftal gevoetbald heeft. Daarnaast heeft hij onder andere veel jeugdteams en keepers van de selectie getraind. Toon is vrijwel nog dagelijks op sportpark Noord te vinden, waar hij diverse klussen uitvoert en zorgt dat alles er prima bij ligt.

Helaas kan het 60-jarig huwelijksfeest op 5 november vanwege corona geen doorgang vinden. Ze zijn beiden zeer gelukkig dat ze nog in goede gezondheid verkeren. Ook zijn ze trots over twee maal vier geslachten te beschikken.