(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Wethouder Van de Scheur start pleegzorgcampagne

GROESBEEK – Wethouder Irma van de Scheur heeft woensdagmiddag bij basisschool Op De Horst het startsein gegeven van de regionale Pleegzorg campagne voor het Rijk van Nijmegen.


Door een spandoek te onthullen over de pleegzorg bij de school waar ouders van leerlingen dagelijks voorbij komen, hoopt wethouder Van de Scheur dat ouders zich aanmelden. De pleegzorgcampagne is al een week actief en zijn er nu al 8 meldingen via de website binnen gekomen, meldt een tevreden Irma van de Scheur.

Wat heel bijzonder is, is dat Melissa die op het spandoek prijkt het gezicht van de campagne is geworden en geniet al van de bekendheid. Zij is nu een influencer geworden. Zij heeft al zoveel vragen gekregen dat zij een instagram is begonnen de dag na de lancering vrijdag 16 oktober. De impact van iets maatschappelijks en een persoon in de spotlights is supergroot. De berichten die Melissa krijgt van mensen die met haar willen praten, er al heel lang over denken en nu echt zich willen verdiepen zijn overweldigend.

Wethouder van de Scheur zet zich hiervoor in omdat in het Rijk van Nijmegen minder pleegouders zijn als in de rest van Nederland. Met deze campagne koopt Irma van de Scheur dat er zich voldoende ouders aan gaan melden als pleegouders. Dat kan ook in gedeelte van dagen of weken, aldus Irma van de Scheur.