Heb het lef om u aan te melden!
Heb het lef om u aan te melden! Gerie van der Land-Zijderveld

Leven is lef!

Leven is lef

“Schuldhulp. Dat woord heeft mij er een tijdlang van weerhouden om gebruik te maken van die service. Ik heb geen schulden, heb altijd zelf mijn zaken geregeld, zakelijk en privé. Maar nu ben ik in een fase van mijn leven dat ik hulp nodig heb om mijn financiële administratie up-to-date te houden, ik wil voorkomen dat het fout gaat. Ondertussen heb ik een schuldhulpbuddy en ben ik blij dat ik hulp heb durven vragen.  Fantastisch! Iedere maand komt er iemand die samen met mij mijn financiële administratie ordent. Een aanrader, zo’n geld- en administratiemaatje!”

Je financiële zorgen delen? Bespreken met je familie of goede vrienden? RaboRearch heeft onderzoek gedaan. Ondervroegen 2700 mensen in de leeftijd van 20 tot 75 jaar. Daaruit blijkt: vier op de tien Nederlanders praat bij financiële zorgen niet met familie of vrienden. Schaamte weerhoudt hen. Geldzorgen hangt meestal samen met een negatieve financiële situatie, maar dat is niet altijd het geval. Het kan gebeuren dat je het overzicht op je financiële situatie dreigt kwijt te raken en dat je daardoor problemen kan krijgen. Oud of jong, het kan je zomaar gebeuren.

Volgens de Vereniging Voor Schuldhulpverlening en Sociaal Bankieren duurt het gemiddeld vijf jaar voor iemand met problematische schulden bij een schuldhulpverlener aanklopt. Wacht niet!  Heb het lef om van deze gratis dienst gebruik te maken!

Tekst: Gerie van der Land-Zijderveld iov Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg. Bel voor vragen over schuldhulpverlening naar 024 3570570.