(Eigen foto)
(Eigen foto) Foto: Eigen foto

Herman Wijnhoven nieuwe voorzitter stichting Groesbeek Airborne Vrienden

GROESBEEK – Herman Wijnhoven (64) is onlangs de nieuwe voorzitter geworden van stichting Groesbeek Airborne Vrienden. Hij volgt hiermee Piet Janssen op die het voorzitterschap tien jaar met verve heeft bekleed.


'In het nieuwsbulletin van september jongstleden werd reeds melding gemaakt dat ik waarschijnlijk de nieuwe voorzitter zou gaan worden, maar ik heb wat bedenktijd gevraagd aldus Herman. Ik moest tenslotte mijn spijkerbroek inleveren voor een net pak en daarnaast was voor mij belangrijk of mijn voorzitterschap wel gedragen zou worden binnen de GAV.'

Dat bleek al snel in orde te zijn. Zijn eerste optreden was tijdens de monumententocht op dinsdag 17 september. In zijn welkomsttoespraak memoreerde Herman dat hij vereerd was de opvolger te mogen zijn van wijlen pastor G. Thuring en de huidige voorzitter Piet Janssen. Herman heeft duidelijk aangegeven de jeugd en de jongeren nog meer te betrekken bij de activiteiten van de GAV. Op welke wijze dit gestalte krijgt, werd in een bijzondere toespraak op Klein Amerika verteld door het lid Theo Giesbers. Volgens Herman gaan we met alle GAV Vrienden ervoor zorgen dat de continuïteit van het herdenken in de toekomst gewaarborgd zal blijven. In welke vorm dit gaat gebeuren gaan we zien, wel of geen coronaperikelen.