Kekerdomse oorlogsbelevenissen

KEKERDOM - In 'Kekerdomse oorlogsbelevenissen' -een rijk geïllustreerde boekwerk van ruim 250 pagina’s voor tien euro- vertellen de Kekerdomse broers Lambert en Gert Janssen wat ze meemaakten in de oorlog.


Hun exodus onder leiding van de dorpspastoor leest als een bijbelse vertelling. Hoewel de Groningse gezinnen zich gastvrij over de haveloze vluchtelingen ontfermden, was men ook daar aan de grillen van de bezetter overgeleverd. De Kekerdommers werden verplicht tot dwangarbeid bij de aanleg van Duitse verdedigingswerken.

Foto’s uit die tijd zijn zeer schaars. Toch telt het boek liefst 170 illustraties, waarvan een groot deel afkomstig is uit de familiealbums van beide dagboekschrijvers en uit de lokale fotoarchieven.

Hoe te bestellen? Inwoners van Kekerdom, Millingen, Leuth, Erlecom, Ooij en Persingen kunnen het boek bestellen door tien euro over te maken op rekeningnummer NL 78 RBRB 0920 0057 99 ten name van stichting Vitaal Kekerdom met vermelding van uw naam en adres. Het boek wordt dan op 29 november bij u aan huis bezorgd.

Geïnteresseerden van buiten de polder kunnen het boek(en) toegestuurd krijgen. Houdt u daarbij rekening met vijf euro verzendkosten per boek. Vanaf 30 november ligt het boek ook te koop in de Primera in Millingen en Beek en de Spar in Ooij en Leuth.

Men heeft nog de mogelijkheid om in te tekenen voor dit boek. "Hiermee reserveren wij het gewenste aantal boeken voor u en bent u verzekerd van een exemplaar. Inschrijven kan door een email te sturen naar: kekerdominbangedagen@gmail.com."