(foto: Jurgen Drenth)
(foto: Jurgen Drenth) Foto: Jurgen Drenth

Wederopbouwroute

Kekerdom-Leuth

KEKERDOM/LEUTH – Tijdens de bijzondere wandelroute Wederopbouwroute Kekerdom – Leuth komen de wandelaars de invloeden van mensen tegen ook in het landschap.


De wederopbouwroute Kekerdom – Leuth besteedt aandacht aan het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. Maar ook karakteristieke planten en vogels komen aan bod in de route. De route is afwisselend en veertien kilometer lang. De wandelaars lopen langs de Kekerdomse Waard en door de laaggelegen Duffelt. Via boerenlandpaden en smalle landwegen wandelt men richting Leuth.

Tijdens de oorlog werd Leuth het zwaarst getroffen in Berg en Dal. De route is uitgezet door stichting Monument en Landschap en is te vinden in de RoutAbel app. In deze app staan nog twee wederopbouwroutes; die van Ooij naar Wercheren en van Beek naar het Duitse Zyfflich.

Berg en Dal heeft meer wandelingen, in totaal zo’n 47. Zoals het Dorpsommetje, de Berg en Dalse kroegjesroute, de wijngaardwandeling, het familiepad Duivelsberg en daarnaast diverse geopaden of wandelen over boerenlandpaden. Aangeraden wordt wandelschoenen aan te trekken.