(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Ondernemers en bewoners Bellevue:

'Gemeente, ga eens handhaven!'

GROESBEEK – De ondernemers van het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue zijn het meer dan zat en vragen zich af wanneer er eigenlijk eens een keer gehandhaafd wordt.


De boa’s zie je nooit in het winkelcentrum, daar klagen alle ondernemers over. "Als je ze ziet gaan ze naar de parkeergarage en gaan ze naar huis", aldus een teleurgestelde ondernemer. "In plaats dat ze een keer rond lopen in het winkelcentrum stappen ze in de auto en vertrekken. De laatste tijd wordt er met eieren en frites met mayonaise tegen de ruiten en gevels gegooid. Het gebeurt vooral nabij de banken in Bellevue onder andere bij Zeeman, Albert Heijn en Kaaspunt Sebilla."


Ook de bewoners van de appartementen boven de winkels klagen steen en been van de overlast die ze van de hangjeugd ondervinden. Verder is er laatst een bord bij Albert Heijn kapot getrapt. Alles wordt op de grond gegooid in het hele winkelcentrum. Het is iedere avond bal, het gebeurt allemaal na sluitingstijd en ’s avonds laat. Zoals dinsdagavond toen de ruiten van Albert Heijn besmeurd waren met yoghurt, en op de grond in Bellevue op diverse plaatsen yoghurt resten te vinden waren.

Een ondernemer laat weten dat ze van plan waren partydakjes boven elke winkel te plaatsen, zodat de cliënten droog kunnen wachten. Het bedrijf dat de dakjes zou verhuren vroeg of de winkeliers ze konden verzekeren, maar dat bleek niet te kunnen. Daarop zijn de partydakjes afgezegd...