(foto: Album Tom Langen)
(foto: Album Tom Langen) Foto: Album Tom Langen

Tom Langen zet 'Rondje Groesbeek' uit in twaalf wandelingen

GROESBEEK – Leraar van Werkenrode School Tom Langen, die augustus 2019 met pensioen is gegaan, heeft er een andere bezigheid gevonden. Bij Werkenrode bestaat een seniorenclub waarvoor drie activiteiten per jaar worden georganiseerd om elkaar niet uit het oog te verliezen. Tom heeft daar een vierde activiteit aan toegevoegd te weten een wandelclubje dat iedere eerste dinsdag van de maand op pad gaat.


Hij heeft alle senioren aangeschreven en via mond-tot-mond de wandelactiviteit onder de aandacht gebracht. De in september 2019 gestarte groep bestond uit zeven wandelaars en inmiddels is de groep uitgegroeid tot meer dan 35 liefhebbers, zodat er in twee groepen gelopen moet worden.

De wandelgroep bestaat inmiddels al lang niet meer uit alleen oud-Werkenrodianen, maar komen uit Berg en Dal, Malden, Nijmegen, Gennep, Milsbeek, Arnhem en zelfs een wandelaar uit Holten heeft een maal meegelopen, aldus Tom. Het coronavirus heeft daarbij wat roet in het wandelen gegooid, doordat de eisen steeds strenger werden. Desondanks zijn er liefst twaalf wandelroutes uitgezet, die alle de moeite waard zijn en een lengte hebben van tussen de 10 en 15 kilometer.

Tom wandelt voornamelijk in Berg en Dal en omstreken met uitstapjes naar Limburg, het Reichswald en de Hatertse Vennen in Overasselt. Iedere wandelroute heeft een eigen naam: Verassend Mooi, Bergje op Bergje af, Vier gezichten, Bosmeertjes, Trapje op en trapje af, Limburgs Ommetje, Berg en Dal, M-ooij, Rondom –t-Ven , Op en Af , Bos en Hei(g) en Bij de Buren (Dld ). In totaal hebben sinds september 2019 al 238 mensen meegewandeld. De wandelingen zijn geheel vrijblijvend en zijn alleen geschikt voor de geoefende wandelaars en zijn te vinden op de site van KWIEK Actieve leefstijl. Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden via tom.langen@planet.nl.