(foto: Marcel Vink)
(foto: Marcel Vink) Foto: Marcel Vink

Carbidschieten in Ooij op losse schroeven

OOIJ – Er dreigt een einde te komen aan de 16-jarige traditie van het carbidschieten op De Speulplek in Ooij vanwege de strengere coronaregels.


Marcel Vink een van de organisatoren van het carbidschieten in Ooij heeft zoals jaarlijks het geval is geweest vergunning aangevraagd bij de gemeente Berg en Dal. De gemeente ziet het carbidschieten in Ooij als een evenement, waar mensen op af komen en hebben om die reden 'nee' gezegd tegen het voornemen van Marcel Vink en consorten.

"De gemeente Berg en Dal zegt nee, nog voor dat de 14 burgemeesters van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid er nog een beslissing over moeten nemen. Ooij heeft al altijd een uitzonderingspositie gehad wat betreft het carbidschieten, omdat daar over nog nooit bij de gemeente klachten zijn binnen gekomen. Er wordt al zestien jaar carbidgeschoten in Ooij op oudejaarsdag tussen 14.00 en 18.00 uur. Het zou erg jammer zijn als dit geen doorgang meer kan vinden, doorgaans komen er zo’n 50 mensen even kijken als we aan het carbidschieten zijn, die mogen dan niet binnen de afzetting komen wat ze ook niet doen. Hopelijk versoepelt het overleg met de burgemeesters de regels zodat wij alsnog carbid kunnen schieten op oudejaarsdag". aldus Marcel Vink.