(foto: Marion Arts)
(foto: Marion Arts) Foto:

Boeren komen in actie voor Het Marikenhuis

NIJMEGEN - Het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker, heeft het financieel zwaar door de coronacrisis. Veel geplande publieksacties om geld te genereren voor het ontmoetingscentrum konden afgelopen half jaar niet doorgaan.


Uitzondering was de gladiolenactie georganiseerd in de Vierdaagseweek. De boeren uit het Rijk van Nijmegen verkochten destijds gladiolen in de binnenstad van Nijmegen, met Het Marikenhuis als goede doel.
Ook nu springen de boeren in de bres voor Het Marikenhuis. In het kader van de KWF-campagne ‘Huis in actie’ hebben zes regionale boerderij- en landwinkels de handen in een geslagen. U koopt versproducten in deze winkels en vijf procent van uw aankoopbedrag gaat naar Het Marikenhuis. Zoals boerenwoordvoerder Arno Roelofs het zegt: “Wij als boeren ondersteunen van harte dit mooie doel, zeker nu inloophuizen het moeilijk hebben door het wegvallen van een groot deel van hun inkomsten uit donaties en publieksacties, en zullen het huis blijven steunen.”

Hoe werkt het? Op de website van Het Marikenhuis staat alle informatie (www.marikenhuis.nl). De actie loopt tot en met 31 januari.