(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Voormalige Blokhut D’n Langen Dijk maakt plaats

voor 23 duurzame appartementen

GROESBEEK – Momenteel is de Firma Van Kesteren uit Groesbeek bezig met de sloop van de voormalige Blokhut D ’n Langendijk.


Wekenlang is ook de firma van Kesteren bezig geweest met het verwijderen van asbest op het gebouw. De gemeente benoemt het perceel Kloosterpad-West, waar in totaal 23 koop appartementen zullen verrijzen. Op deze locatie komen twee appartementengebouwen met ieder een eigen parkeergarage, die via een tunnel met elkaar in verbinding komen te staan. De ingang van de appartementen is aan de kant van de Spoorlaan.

In het gebouw aan de Spoorlaan komen twaalf koopappartementen van 95 m2, terwijl er in het gebouw aan de kant van De Mallemolen elf koopappartementen van 75m2 zullen komen. Alle appartementen zijn levensloopbestendig. Doordat er volledig ondergronds zal worden geparkeerd, is er ruimte om tussen de twee appartementengebouwen om er een parkje te realiseren. Het is een duurzaam bouwplan met energiezuinige en gasloze appartementen. Het Kloosterpad wordt na de realisatie van het bouwplan een fiets- en voetpad. Zo ontstaat er een goede, veilige route voor voetgangers en fietsers tussen het centrum en de wijken aan de zuidkant van Groesbeek.