Mel Kummeling de sterke nieuweling bij de SV Mook. (foto: Huub Blom)
Mel Kummeling de sterke nieuweling bij de SV Mook. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Schakers zitten weer achter het bord

MOOK - Na een stop van enkele weken zitten de schakers van de SV weer achter het bord. Veel leden zijn nog niet op de clubavond verschenen. Een harde kern komt echter wekelijks naar de clubavond op de donderdagavond.


Na twee ronden in de tweede periode gingen er drie spelers aan kop: David Norris, Huub Blom en Mel Kummeling. De laatste speler, die sinds enkele weken komt schaken, is de sensatie van de club. Hij was sinds zijn komst nog ongeslagen. Tegen Huub Blom kwam hij echter te kort. Een paard van Huub sloeg de gehele zwarte vesting aan gort. David speelde een remise tegen Piet de Leeuw, zodat Huub nu alleen koploper is met drie zeges uit drie partijen.

Na zijn studie in het westen des lands is Maarten Kwaaitaal weer terug in Molenhoek. Hij meldde zich direct als lid aan bij de club en zijn eerste tegenstander was zijn schaakleraar Anton Meeuwsen die hem het schaken enkele jaren geleden leerde. Maarten was blijkbaar een goede leerling, want hij won met een mooie combinatie. Spannend was de ontmoeting tussen Byron Eekhout en kampioen Jorg Benningshof. Byron speelde sterk en maakte het Jorg erg lastig. Misschien had hij wel voor een sensatie gezorgd als hij geen fout had gemaakt. Na zijn fout kwam Jorg een toren voor te staan en hij won. Ook waren er winstpartijen voor Hans van den Ende en Henk van Zuijlen.