Voedselbank vindt nieuw onderkomen

Het was schrikken voor de De Voedselbank Groesbeek e.o. toen Pluryn liet weten dat er een eind kwam aan het gratis onderdak dat al een aantal jaren aan de voedselbank geboden werd. Het Pluryn-gebouw aan de Zevenheuvelenweg was verkocht aan een projectontwikkelaar en de voedselbank moest de ruimte vóór mei 2021 verlaten hebben.

Het vinden van alternatieve huisvesting viel niet mee, maar na een zoektocht van maanden heeft de voedselbank nieuwe huisvesting gevonden aan de Pannenstraat 29. Een voormalig slachthuis naast de Coop, dat al geruime tijd leeg stond, bleek te voldoen aan alle eisen. Door de bemiddeling van Willie Verbeet van HV makelaars kon met de eigenaar John Boerman een haalbare huurprijs worden overeengekomen.

In januari en februari vindt de verhuizing plaats en per 1 maart hoopt de voedselbank de deuren van het nieuwe pand te openen voor zijn klanten.

In financieel opzicht wordt de verhuizing een uitdaging, maar het bestuur heeft er vertrouwen in dat met hulp van bestaande en nieuwe sponsoren de huur zal kunnen worden opgebracht.

Wilt u de voedselbank helpen om in Groesbeek te blijven? Maak dan een bedrag overmaken op bankrekening NL45RABO0129710458 t.n.v. de stichting Voedselbank Groesbeek e.o. onder de vermelding “donatie” .