(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Wèl vier woningen aan Zeelandsestraat

Géén geitenhouderij in Millingen

MILLINGEN – Er komt definitief geen geitenhouderij aan de Zeelandsestraat 70 in Millingen aan de Rijn. Eigenaar Schouten heeft er vele jaren een varkenshouderij gerund op zijn perceel.


Enkele jaren geleden besloot hij de bedrijfsactiviteiten op zijn locatie te wijzigen naar een opfokgeiten – en paardenhouderij met de daarbij nevenactiviteiten. Op 15 januari 2018 werd hiervoor vergunning verleend ondanks het feit dat er landelijk zorgen ontstonden over de gezondheidsrisico’s rond geitenhouderijen.

De provincie legde vervolgens een verbod op nieuwvestiging en uitbreiding van geitenhouderijen op. De vergunning voor Millingen viel net buiten het verbod. Ondanks dat ontstonden er de nodige discussies over de geitenhouderijen zowel bij provincie, gemeente als omwonenden dat deze activiteit niet opgestart kon worden. Daarop heeft de heer Scholten – die al de nodige investeringen gedaan had – gevraagd een bestemmingsplanwijziging ten behoeve van het realiseren van vier woningen op zijn erf. Zowel de provincie als de gemeente gaan hiermee akkoord mits de 2.480 m2 bedrijfsbebouwing geheel gesloopt wordt. Dus voor de omgeving is het goed nieuws dat er in ieder geval geen geitenhouderij in hun dorp komt.