Afbeelding
Foto:

Orientalis biedt dé locatie voor een beleefprogramma in de buitenlucht

Vier het Feest van Licht

HEILIG LANDSTICHTING - Vier het Feest van Licht Orientalis biedt dé locatie voor een beleefprogramma in de buitenlucht Van 12 december - 10 januari vindt het jaarlijkse Feest van Licht plaats in Museumpark Orientalis.


Het Feest van Licht is een beleefprogramma van licht met artistieke, verrassende en gevarieerde lichtobjecten. Van gigantische kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. Het geheel in een verstillende en (bijna) sprookjesachtige sfeer waarbij de bezoekende wandelaar wordt uitgenodigd om zich te bezinnen op de eigen interpretaties, gevoelens en gewaarwordingen van licht in de bijzondere wereld van Orientalis. Naast het lichtspektakel is de grootste kerststal van Europa voor het derde jaar op rij te bewonderen. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn hier in vitrines tentoongesteld. Uit de collectie Elizabeth Houtzager is dit jaar een unieke samenstelling gekozen, met kerststallen van wereldwijde afkomst. De collectie van Elizabeth Houtzager is de grootste private collectie ter wereld en in bezit van Orientalis.

Daarnaast is er van 12.00 tot 16.00 uur elke dag een speciaal programma voor kinderen. Kinderen kunnen de voorstelling van ‘Professor Bombasticus en de Vierde Koning' bezoeken. Ook kunnen ze op een leuke manier kennis maken met oude ambachten. Of samen versieringen maken, deze in de wensboom hangen en tegelijkertijd een wens doen! Het buitenprogramma is een coproductie van Orientalis en Cultuurhuis De Lindenberg Nijmegen.        


Feest van Licht is van 12 december - 10 januari dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur te bewonderen. Meer informatie staat op www.museumparkorientalis.nl.