(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Mogelijk appartementen op locatie voormalig politiebureau

GROESBEEK – Er komen mogelijk 32 appartementen op de voormalige locatie van het politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek. De huidige eigenaren van het pand hebben een plan ingediend om de betreffende locatie te herontwikkelen tot een appartementencomplex met 32 appartementen.


Met het plan worden woningen gerealiseerd passend binnen de kaders van het actieplan wonen. Momenteel is er een grote woningbouwopgave in de kernen. Met het ingediende plan komen 12 appartementen in de sociale huur, 8 appartementen in het middeldure segment en 12 appartementen in het dure segment. Hiermee voldoet het plan aan de programmatische ambities van het Actieplan Wonen. Ook kan er door de aanwezigheid van een lift voldaan worden aan de eis van levensloop geschiktheid. Het voorgestelde plan is ruimtelijk ook passend.

Bij het plan worden 36 parkeerplaatsen gerealiseerd in de parkeerkelder daarnaast kunnen 6 parkeerplaatsen gerealiseerd gaan worden op het voorterrein. Het naastgelegen politiebosje moet beschermd blijven evenals de boom die tussen het perceel en huisnummer 23 staat. Het college wil nog advies of het vooraanzicht van het pand behouden kan blijven. Het is geen gemeentelijk monument maar een beeldbepalend gebouw voor Groesbeek en dat wil de gemeente behouden.