Maarten Kwaaitaal stopt de vrijpion van zwart. (foto: Huub Blom)
Maarten Kwaaitaal stopt de vrijpion van zwart. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Bijna een schaaksensatie

MOOK - Halverwege de tweede periode bij de schaakvereniging Mook kregen de drie nieuwe leden een mooie kans om geschiedenis te schrijven. Alle drie kwamen gedurende de schaakavond op winst te staan. Aan het eind van de avond wist er slechts één de partij winnend af te sluiten.



Michael Voeten, die met week beter gaat spelen, nam met de zwarte stukken spoedig het initiatief en hij dreef Paul Beurskens in het nauw. Hij overzag echter een mat achter de paaltjes en hij ging met lege handen naar huis. Ook Dheerendra Yadav kwam er goed voor te staan. Mogelijk nam hij het in het eindspel te licht op, nam zijn concentratie af. Anton Meeuwsen bleef juist loeren op een buitenkansje. En dat kreeg hij. Met twee torens wist hij mat te geven.

De derde nieuweling, Maarten Kwaaitaal bleef tot het eind geconcentreerd. In een boeiende partij tegen Hans van den Ende (stuk tegen twee verbonden vrijpionnen) werd de partij in het verre eindspel beslist toen de vrijpionnen van Hans niet konden promoveren. Er waren ook winstpartijen voor David Norris, Piet de Leeuw en Jorg Benningshof, die koploper Huub Blom wist te verslaan.