Twee ton voor verenigingen, dorps- en buurthuizen

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft van het rijk 200.000 euro gekregen om die vervolgens te verdelen over verenigingen met een eigen gebouw en dorps- en buurthuizen. Ook het Vrijheidsmuseum krijgt 50.000 en Orientalis 10.000 euro om het Feest van het licht te organiseren.


De clubs met een eigen gebouw krijgen ieder 5.000 euro: fanfares Ons Genoegen en Sint-Cecilia alsmede de natte en dreuge schutterij uit Millingen aan de Rijn, carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen, fanfare Una uit Kekerdom, fanfare DES uit Leuth en schutterij Sint-Hubertus Groesbeek. Daarnaast gaat er 10.000 euro naar Kultur Hus in Beek, Leuth en Kekerdom, Voorzieningenhart op De Stekkenberg, De Vriendenkring in Leuth, De Sprong in Ooij, Kerstendal in Berg en Dal, De Slenk op De Horst in Groesbeek, De Sleutel in Breedeweg en ’t Zaaltje in Heilig Landstichting.

Het college hoopt op deze manier dat de verenigingen en dorps- en buurthuizen de gevolgen van de coronacrisis op kunnen vangen. Overigens zijn er meer clubs of verenigingen met een eigen gebouw, maar die vallen onder de categorie sport. Als er een club bij is die het niet redt, dan kan die zich bij de gemeente melden.