Koster Marcel van Grunsven steekt de eerste adventskaars aan. (foto: H. Antonius Abt Kerk Malden)
Koster Marcel van Grunsven steekt de eerste adventskaars aan. (foto: H. Antonius Abt Kerk Malden) Foto: H. Antonius Abt Kerk Malden

Van Advent naar Kerst

in de Antonius Abtkerk in Malden

MALDEN - In het weekend van 28/29 november is de Advent begonnen. De Adventstijd is de tijd van het verlangen naar en de voorbereiding op het kerstfeest. In de Antonius Abt kerk in Malden hebben de vrijwilligers van de kerksiergroep gezorgd voor een adventskrans met vier kaarsen.


In de Adventstijd zijn er op zaterdag 5 en 19 december om 19.00 uur eucharistievieringen in de kerk in Malden ter voorbereiding op kerstmis. Maximaal dertig personen kunnen de vieringen bijwonen. Aanmelding kan via de reserveringsbutton op de website.

De kerststal wordt ook dit jaar weer opgebouwd door de vrijwilligers van de kerststalgroep. Maria, Jozef en het kindje staan centraal in een landschap vol engelen, herders, dieren en koningen en niet te vergeten het zwarte schaap. De kerststal is vanaf 9 december tijdens de openingstijden van de kerk te bewonderen.

Op kerstavond zijn de vieringen om 19.00 en om 22.00 uur. Gezien de beperkte toegankelijkheid (30 personen en verplichte reservering) vanwege coronarisico's is een digitale presentatie gezocht. Via YouTube Antonius Abt kerk Malden kunt u de kerstviering van 19.00 uur live meevieren. Ook te bekijken op een later tijdstip.

Eerste Kerstdag is de kerk van 12.00 tot 16.00 uur open. U kunt de kerk en de kerststal bewonderen en een kaarsje opsteken. Kerstmuziek zorgt voor een mooie kerstsfeer.
Op Tweede Kerstdag is de kerk ook van 12.00 tot 16.00 uur open voor bezichtiging, mits voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. U kunt zich als vrijwilliger opgeven bij het locatiesecretariaat of via het mailadres: locatiemalden@h3eenheid.nl. Website: www.parochie-heiligedrie-eenheid.nl.