Gedichtenbundel 'Op een wandeling een woord'. De omslag en opmaak is van Jan Avezaath (foto: Liesbeth Ulijn)
Gedichtenbundel 'Op een wandeling een woord'. De omslag en opmaak is van Jan Avezaath (foto: Liesbeth Ulijn) Foto:

Laatste activiteiten van Poëziecentrum

NIJMEGEN - Op 19 december zijn de laatste activiteiten van Poëziecentrum in 2020. De poëziewandeling start om 11.00 uur. Oud-stadsdichter Marijke Hanegraaf de deelnemers mee langs poëzie.


"U wandelt met haar door de binnenstad komt langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, zoals het onlangs onthulde ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926… De andere worden u voorgelezen. Over de plekken hoort u achtergrondinformatie.

Voor de wandeling staat de gids buiten vóór de bibliotheek klaar om met u te wandelen. Aanmelden 24 uur te voren via 06 53856040 of poëziecentrumnederland@gmail.com."

De gids mag gezien de coronatijd maar één persoon meenemen (tenzij de regels na de 8e december iets versoepeld zijn). U houdt voldoende afstand, hebt een mondkapje bij u en u hebt geen coronaverschijnselen. Aanmelding is verplicht.

Meldt u vooral aan, de gids is bereid vaker te lopen. Het kost tien euro (inclusief gids, route en gedichtenbundel. Met de papieren wandelgids à 7,50 euro is de poëzieroute overigens ook op eigen gelegenheid te volgen, én u kunt ook een wandeling aanvragen op een ander tijdstip, in overleg wordt dan een datum vastgesteld.

Lunchpauzepoëzie om 12.00 uur: Wim van Til bespreekt bundels die in de afgelopen maand verschenen zijn, en die bij het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek Marienburg, in de collectie zijn opgenomen. Aanvang 12.00 uur; er kunnen per keer maximaal twaalf personen aanschuiven. Aanmelden vanwege corona verplicht.