Afbeelding
Foto:

Kinderkerstinloop in de protestantse kerk Groesbeek

GROESBEEK - Dit jaar viert de protestantse gemeente van Groesbeek, Kerkstraat 18 op 24 december kinderkerst met medewerking van leerlingen van de basisschool Adelbrecht Windekind.


De leerlingen hebben het kerstverhaal getekend en deze tekeningen zijn te bekijken in de sfeervol versierde kerk op kerstavond. Dit jaar geen viering waarbij je stil zit op de stoel, maar een kerstinloop. Samen met de familie op een eigen gekozen tijdstip, tussen 16.30-19.30 uur, een wandeling maken door de kerk langs de afbeeldingen van het kerstverhaal. Een wandeling die eindigt bij de stal. Een knutselwerkje kan bij het kindje Jezus in de stal gelegd worden en die werkjes of kleurplaten zullen de volgende dag aan ouderen gegeven worden als kerstgroet.

Kinderen mogen verkleed komen bijvoorbeeld als herder of engel. Er klinkt live-kerstmuziek in de kerk: piano, orgel, accordeon, fluit. We zoeken nog een paar mensen die een half uurtje kerstliedjes willen komen spelen! Wilt u komen spelen: info via ruijsjanneke@hotmail.com.

Kortom: een 1,5 meter coronaproof kinderkerst. Een kerstfeest om nooit te vergeten!