Handjes van EB-patiëntje in speciaal verband. (foto: Liesbeth Parlevliet)
Handjes van EB-patiëntje in speciaal verband. (foto: Liesbeth Parlevliet) Foto: Liesbeth Parlevliet - documentaire fotograaf

Aangepaste actie voor Vlinderkind: ‘We donut give up’

GROESBEEK - De oliebollen ‘voor vlinderkind’ waren de afgelopen jaren op steeds meer tafels te vinden tijdens oud en nieuw. En toen gooide corona ook roet in het eten voor de oliebollenactie bij de Jumbo in Groesbeek voor stichting Vlinderkind. Gelukkig werd een nieuwe, coronaproof actie bedacht. De komende tijd gaan vrijwilligers de allerlekkerste oud-en-nieuwdonuts verkopen!


Deze actie ondersteunt een bijzonder goed doel: de strijd tegen de ernstige, vooralsnog ongeneeslijke huidziekte Epidermolysis Bullosa. Bij EB is de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord. Bij wrijving en/of druk ontstaan er blaren en ontvellingen, met onder meer ondraaglijke pijn en jeuk als gevolg. Iedere 20 dagen wordt er in ons land een baby geboren met EB, waarvan meer dan de helft op jonge leeftijd overlijdt. De verwachting is dat EB in de toekomst genezen kan worden, maar daar is natuurlijk veel geld en tijd voor nodig. Stichting Vlinderkind zet zich hiervoor in.


Coronaproof ‘drive-in’

en gratis bezorging


Bij café Hopmans op De Horst maken ze een speciale ‘drive-in’ waar de bestelde oud-en-nieuwdonuts (en appelflappen) op donderdag 31 december coronaproof klaar zullen staan. Een vriendelijke bakker schenkt liefst achtduizend smakelijke donuts, en de opbrengst gaat volledig naar stichting Vlinderkind. Eén doosje met 4 verschillende donuts kost 4,00 euro, voor twee doosjes (in totaal acht donuts) betaal je 7,50 euro. Ook zijn er kleine appelflappen (vier voor 3,00 euro) verkrijgbaar. Stuur je bestelling via een bericht naar Wendy: 06 53762201.