Een goede start voor Buurtgezinnen

BERG EN DAL - Op 1 september is Buurtgezinnen gestart in gemeente Berg en Dal. Voor overbelaste gezinnen wordt gezocht naar een vrijwillig steungezin, dat hen op een laagdrempelige manier kan ondersteunen bij de opvoeding van de kinderen.


Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het onder de aandacht brengen van Buurtgezinnen bij scholen, kinderopvang en hulpverleners. Er zijn al diverse aanmeldingen van overbelaste gezinnen (vraaggezinnen) en van steungezinnen. De eerste koppeling is gemaakt: een alleenstaande moeder met twee zoontjes heeft kennis gemaakt met een steungezin. Om deze moeder te ontlasten gaan de broertjes een keer in de maand logeren en een dagdeel per twee weken spelen bij het steungezin. Er zijn verschillende gezinnen in de kennismakingsfase, als er tussen hen een goede klik is kunnen ook deze gezinnen aan elkaar worden gekoppeld.


Op dit moment zoeken we verschillende steungezinnen in de omgeving van Millingen aan de Rijn. Dit kunnen ouders zijn met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring).


Mocht je interesse hebben om steungezin te worden, neem dan een kijkje op www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met coördinator Marloes Bazuin via 06 42921883 of marloes@buurtgezinnen.nl. Je kunt hiermee echt een verschil maken voor ouders en kinderen in onze gemeente. Ook in Malden zoeken we steungezinnen, neem hiervoor contact op met Sophie Westerink: 06 25452105.

Ook gezinnen die het moeilijk hebben zijn welkom om contact op te nemen. We komen graag vrijblijvend kennis maken, wellicht kan een steungezin net de hulp bieden die nodig is.