'Kerk Molenhoek' leverde een kar vol boodschappen op! (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
'Kerk Molenhoek' leverde een kar vol boodschappen op! (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

Eindejaarsactie voor

Voedselbank Groesbeek geslaagd!

MOOK - De actie van beeldend kunstenaar Patricia Heijmen ook! Haar kunstwerkje ‘kerk Molenhoek’ dat zij ter beschikking stelde voor het goede doel zorgde voor nóg meer boodschappen via Spar Molenhoek voor Voedselbank Groesbeek.


Veel mensen hadden geld en telefoonnummer in de daarvoor bestemde bus gedaan. Patricia was blij verrast dat veel mensen op ‘Kerk Molenhoek’ uit haar project Snelleljellepaintings hadden ingeschreven. Om klokslag 16.00 uur trok zij het winnende lot. Mevrouw Hanneke van Haren-Meijer uit Molenhoek werd de winnaar. Patricia heeft toegezegd dat zij volgend jaar weer een kunstwerkje ter beschikking stelt.


In Mook was initiatiefnemer Piet Heisen ook bij met het resultaat! Daar kon Voedselbank Groesbeek bij Plus Mook liefst 39 (!) volle kratten met houdbare levensmiddelen ophalen. Piet heeft tal van bevriende dorpsgenoten om hem heen die op de actiedag klanten aanspreken en aanmoedigen om ook te winkelen voor de voedselbank. Piet: “Dit jaar voor de derde keer in Mook en we zien dat er steeds meer gul wordt gegeven. Dat er voedselbanken zijn in Nederland vind ik triest en treurig, maar helaas is dat zo. Veel mensen zijn ermee gebaat en daar zet ik mij graag voor in!”

Het kunstinitiatief van Patricia Heijmen werkt inspirerend. Volgend jaar ook kunst te winnen bij Plus Wim Voet. Beeldend kunstenaar Eva Vermeulen uit Mook stelt dan ook een kunstwerkje ter beschikking en is nu al benieuwd wie dat dan gaat winnen en hoeveel extra karren boodschappen dat gaat opleveren.

'Kerk Molenhoek' leverde een kar vol boodschappen op!