Open brief over de kerk op de Horst

DE HORST - De Werkgroep Hart van De Horst heeft samen met de Wijkraad Samen op De Horst en de Stichting tot Exploitatie Parochiehuis de Horst, die het Dorpshuis de Slenk beheert, op 21 december een open brief gestuurd aan alle partijen die bij de verkoop van de Kerk van het Goddelijk Hart van Jezus op De Horst betrokken zijn:


"De Horstenaren hebben zich in een petitie uitgesproken en ons opgeroepen te streven naar behoud van de kerk voor de gemeenschap van de Horst en het realiseren van een maatschappelijke functie van dorpshuis in het kerkgebouw.

Het behoud van de kerk als dorpshuis en Hart van de Horst is een belangrijk onderdeel van de Dorpsagenda die recentelijk aan de gemeente is aangeboden.

Wij hebben met ontsteltenis kennis genomen van de recente ontwikkelingen. Dat een gebedshuis onderwerp is van een juridisch getouwtrek is voor ons onbegrijpelijk. Wij doen een dringend appèl aan alle betrokken om ervoor te zorgen dat de kapel weer open gaat en dat het luiden van de kerkklokken niet in gevaar komt.

Wij willen benadrukken dat de dorpsgemeenschap financieel goed in staat is de kerk aan te kopen en dat we goede kansen zien voor een duurzame en maatschappelijke exploitatie van het kerkgebouw.

Het is onze dringende wens dat betrokken partijen de gemeenschap van De Horst op korte termijn duidelijkheid geven over de situatie."