'Een Soepjaar 2020?

We gaan er voor in 2021!'

MALDEN - "Lieve bezoekers van de Buurtsoep in Malden. Helaas hebben we onze Buurtsoep in Malden op de eerste maandag van de maand stop moeten zetten door... ik wil het woord niet meer noemen!"


"Onder allerlei kopjes in Hét Gemeente Nieuws hebben we aandacht getrokken voor onze vers gemaakte buurtsoep met wat lekkers erbij. Veel inwoners hadden de weg naar de VCM-rijhal gevonden. Het had iets weg van een buurtcafé, een ontmoetingsplaats, gezellig en ongedwongen. Een twaalftal vrijwilligers maakte om beurten soep met een broodje en dan was er koffie!

Drie Syrische vrouwen hielpen mee en trakteerden ons op heerlijke smeersels. Midden in de zomer hebben we eenmaal het 'jeu de boulesspel' buiten geïntroduceerd en dat lijkt, naast andere spelen een sportieve middagactiviteit. Maar er kan natuurlijk veel meer...

Bij voldoende vrijwilligers gaan we in het voorjaar bekijken wat er weer mogelijk gaat worden langs de bosrand. Een ding is zeker, wij krijgen gezien onze leeftijd al snel 'het vaccin' aangeboden en dan gaan we weer van start. Weet u het nog? De eerste maandag van de maand als het alarm gaat, dat de buurtsoep er staat!"