Geen dorpsdichter voor gemeente Heumen

HEUMEN - Vier jaar lang verraste Marjolein Pieks ons als dorpsdichter met prachtige gedichten, sprankelende zang en enthousiaste optredens. Nu slaat ze vanaf 1 januari 2021 nieuwe wegen in.


"31 december nemen we afscheid van haar, waarbij we door corona jammergenoeg een spetterend slotoptreden van haar tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie moeten missen.

Vanwege het vertrek van Marjolein ging de projectgroep Dorpsdichter Heumen op zoek naar andere talentvolle dichters in onze gemeente. Twee kandidaten meldden zich aan. Helaas moesten wij op grond van eisen in het Reglement Dorpsdichter Heumen een van de twee dichters afwijzen omdat hij in Gouda woont en daarmee geen binding met en betrokkenheid bij het wel en wee van onze gemeente heeft.

De ingezonden gedichten plus een motivatie van de overgebleven kandidaat legden we voor aan de drie deskundige juryleden. Maar voor hen was het feit dat er slechts één kandidaat-dorpsdichter was, de doorslaggevende reden hun opdracht uiteindelijk terug te geven. Zij waren er bij hun aantreden van uitgegaan dat zij zouden kunnen kiezen uit een groter aantal kandidaten.

Na onze sprankelende dorpsdichter Marjolein Pieks zal Heumen het nu voorlopig – jammergenoeg – zonder dorpsdichter moeten stellen. We hopen dat in de toekomst anderen ons initiatief zullen overnemen en dat een volgende talentvolle dichter Heumen opnieuw met prachtige gedichten extra kleur zal geven", aldus laat de projectgroep Dorpsdichter Heumen weten.