Een voorziening aanvragen
Een voorziening aanvragen Foto:

Start Regionale Formulierenbrigade

REGIO - Begin 2021 start de Regionale formulierenbrigade. U kunt dan voor hulp bij het invullen van aanvraagformulieren terecht op één van de inloopspreekuren in de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. Vanaf medio februari vindt u op www.schuldhulpbuddy.nl meer informatie over data en tijden van de inloopspreekuren.


Wat doen de Vrijwilligers Formulierenbrigade? De vrijwilligers vormen de pijlers van het werk, zij zijn het die de hulpvragers (cliënten) ondersteunen. De vrijwilligers worden gezien als een nuttig instrument om burgers wegwijs te maken in het oerwoud van ingewikkelde formulieren en regelingen en om onderbenutting van voorzieningen tegen te gaan.


De Formulierenvrijwilliger is een vrijwilliger, maar eenmaal betrokken bij de Stichting is zijn inzet niet vrijblijvend: er wordt van hem verwacht dat hij beschikt over deskundigheid en dat hij betrokken is. Daartoe krijgt hij een adequate opleiding en wordt van hem verwacht dat hij deelneemt aan trainingen en bijscholingen. Deze worden verzorgd onder verantwoordelijkheid van de coördinator.


"Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment zoeken wij een coördinator en vrijwilligers voor de Formulierenbrigade. Meer informatie over de vacatures vindt u op www.schuldhulpbuddy.nl/vrijwilligerswerk."