(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Onlineconcert Sankt Cäcilienchor Wyler schot in de roos

WYLER – Traditiegetrouw zou het grensoverschrijdende Sankt Cäcilienchor uit Wyler onder leiding van de Groesbeekse dirigent Theo Giesbers adventsconcerten geven in de kerk in Wyler en De Horst, maar door de coronamaatregelen konden die geen doorgang vinden. Totdat Theo Giesbers op het idee kwam om een muzikale, digitale tocht van het Wylerse koor op poten te gaan zetten.


Hij maakte een draaiboek met het materiaal vanaf 1990 waarover hij beschikt en vroeg Peter Hendriks van Loraz Videoproducties uit Millingen om hem hierbij te assisteren. Peter maakte van het draaiboek vervolgens een videoproductie van het koor dat er mag zijn. De video kreeg de naam 'Een muzikale tocht van het Sankt Cäcilienchor Wyler langs Wyler, Kranenburg, Kevelaer, Xanten, Cenakelkerk Heilig Landstichting, kerk De Horst en Rome'.


Voor de eerste maal werd dit onlineconcert, dat 54 minuten duurt, uitgezonden via Omroep Berg en Dal op kerstavond en vervolgens op eerste en tweede kerstdag. Theo Giesbers is een tevreden man mede dankzij de vele lovende reacties die hij inmiddels ontvangen heeft. Het is gewoon grandioos, laat hij weten. Diverse instanties hebben inmiddels de muzikale tocht van het Wylerse koor op hun website geplaatst. Overigens heeft de Euregio Rijn-Waal ook financiële medewerking verleend aan dit onlineconcert. Het onlineconcert is te beluisteren via de website van Omroep Berg en Dal en via You Tube onder Wylers Koor.