(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Toch alle graven op

Canadese begraafplaats verlicht

GROESBEEK – De jaarlijkse traditie om op elk graf op de Canadese begraafplaats een kaarslicht te laten branden is dit jaar ondanks de corona gewoon doorgegaan.


Voorgaande jaren werd de organisatie – bestuur Lichtjesavond Groesbeek - geholpen door veel kinderen en ouders om ieder graf te voorzien van een brandende kaars. Ook trok dit evenement de afgelopen jaren enkele honderden bezoekers die getuigen wilde zijn van deze indrukwekkende traditie.

Echter nu moest het gebeuren zonder publiek en zonder schoolkinderen die de organisatie hielpen met het plaatsen van de lichten bij de graven. Nu moest de organisatie – bestaande uit zes personen – de klus zelf klaren, aldus Roland Boschman van het bestuur Lichtjesavond Groesbeek. Donderdagmorgen om 10.00 uur is de organisatie begonnen om de brandende kaarsen bij de 2.619 graven te zetten en om 12.20 uur was de klus geklaard. Dit jaar zonder warme chocomel en kerststol. Als het donker wordt is het pas echt zichtbaar dat Groesbeek ook in coronatijd aan de gesneuvelde militairen die op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek begraven liggen. De kaarsen hebben gebrand tot tweede kerstdag 's middags .