Teken voor behoud dorpsdichter Heumen

HEUMEN - "2021! Ik wens U een goede gezondheid en een liefdevol nieuw jaar toe. Hopelijk kan poëzie jou inspireren en ondersteunen in de dingen die jij belangrijk vindt om te manifesteren."


"Daarover gesproken, deze maand neem ik afscheid als de eerste dorpsdichter van de gemeente Heumen. Er zou opvolging voor me geregeld worden maar helaas dreigt de gemeente die ik warm kreeg voor poëzie, het toch weer zonder dorpsdichter te moeten stellen.

De enige kandidaat die zich aanmeldde is een absolute topper.Een literair toptalent dat vorig jaar een knappe roman publiceerde en in Afrika de boer op ging voor gelijke rechten. Een dichter pur sang, een spreker vol engagement wiens werk werd opgenomen in de Nationale Stadsgedichtenbundel en optrad bij de Nationale Stadsdictersdag in Lelystad. Een jongeman van 18 die heden Grieks en Latijn studeert in Nijmegen en als schrijver en dichter actief is bij Literair Productiehuis De Wintertuin en Mensen Zeggen Dingen.

Thijs Kersten met wie ik meermalen optrad in mijn hoedanigheid van dorpsdichter en die ik beschouw als hèt aanstormend dichttalent van onze regio, solliciteerde naar het dorpsdichterschap maar werd genegeerd alleen omdat er geen andere kandidaten waren voor de functie.

Een aderlating vind ik, voor de regionale poëzie maar ook voor de landelijke bekendheid die het dorpsdichterschap Heumen de afgelopen jaren heeft opgeleverd.

Mocht je het ook raar vinden en zelfs belachelijk dat Thijs mij niet opvolgt als dorpsdichter , onderteken dan voor half januari deze petitie opgezet door Marianna Bakker en mijzelf (M&M poëziepromoties) https://petities.nl/petitions/behoud-dorpsdichter-voor-gemeente-heumen?locale=nl.

Stichting Stadspoëzie heeft al aangegeven de benoeming van Thijs te steunen.We zijn erg blij met deze hulp en hopen dat meer dichters en poëzieminnaars in en rondom Heumen en erbuiten, deze petitie ondertekenen.

Laten we een lans breken voor de poëzie Met jouw steun is mijn werk als eerste dorpsdichter van de gemeente Heumen niet voor niets geweest. Graag tot ziens, houd vertrouwen en blijf gezond!", aldus Marjolein. Meer info over de petitie: http://poezieweekheumen.123website.nl/448050615..